#44 – Samtale med Ulrik Houlind Rasmussen om filosofisk psykoterapi og det undersøgte liv

Den Forbudte Skole
#44 - Samtale med Ulrik Houlind Rasmussen om filosofisk psykoterapi og det undersøgte liv
/

I dette afsnit af Den Forbudte Skole taler jeg med filosof og terapeut Ulrik Houlind Rasmussen. Det er en samtale om hvordan filosofien, kan hjælpe mennesket mod en dybere væren og til selverkendelse. I denne samtale tager vi udgangspunkt i at filosofien ikke blot skal forstås som et intellektuelt projekt, men at den også, i nogle tilfælde, er et forsøg på at beskrive eller pege mod noget der ikke er sprogligt, men snarere noget oplevet, erfaret.

Ulrik har en Ph.d i filosofi, han underviser i på Københavns Professionshøjskole i videnskabsteori, etik, metode, mental sundhed og mindfulness; derudover har han et praksis som terapeut.

I denne samtale starter vi ved Sokrates, og søger herfra at forstå hvordan han kunne møde sin domsafsigelse, uden et planlagt forsvar med sindsro,  hvilken oplevelse af sig selv og livet rendte han rundt i? Vi kan kun gisne, men et sted at starte er måske ved én af hans kendte udsagn, “det uundersøgte liv er ikke værd at leve”, nogle spørgsmål kunne være; hvorfor er det ikke værd at leve, og hvad det er vi skal undersøge?

Vi taler om; non-dualitet/Væren/bevidsthed, sjælen, om ordenes betydning, om den oplevede vs. Intellektuelle erfaring, om hvad ondskab er og hvad vi kan lære af dette…. Og sikkert også en del andet.

Tusind tak for snakken Ulrik

Er du interesseret i at læse mere om Ulrik og hans terapeutiske praksis:
https://www.terapiens-essens.dk/en-forsidesektion/

Har du lyst til at støtte Den Forbudte Skole, så kan du hoppe ind på Patreon.com/Denforbudteskole , og donere et beløb.

Kan du lide det du hører på Den forbudte skole, så del endelig med dine venner, like vores instagram og smid en 5-stjerne rating på iTunes, tak!

Instagram : https://www.instagram.com/denforbudteskole/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/category/Podcast/Den-forbudte-skole-105915281248664/   

DISCLAIMER – VI ANBEFALER IKKE AT TAGE PSYKEDELISKE STOFFER. VI ØNSER AT DELE VIDEN og ERFARINGER MED HENBLIK PÅ RISIKOMINIMERING, FOR DEM DER ER BESLUTTEDE OM AT EKSPERIMENTERE MED PSYKEDELIKA.

Send in a voice message: https://anchor.fm/denforbudteskole/message

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.