#38 – Samtale med Maria ‘Hyldemor’ Jacobsen om naturen, shamanisme og ritualer

Den Forbudte Skole
#38 - Samtale med Maria 'Hyldemor' Jacobsen om naturen, shamanisme og ritualer
/

I dette afsnit af Den Forbudte Skole taler jeg med Maria ‘Hyldemor’ Jacobsen, en samtale om naturen, shamanisme, ritualer og endda indretning – hvorend dialogen bærer os hen, det er tesen.

Maria er uddannet arkæolog og tidligere museumsinspektør, idag faciliterer hun; kurser i nordisk shamanisme, oldtidsvandringer, brugen af naturen som medicin og føde mv., derudover laver hun 1:1 arbejde med et shamanistisk udgangspunkt, alt dette foregår i Hyldemorshave i skoven ved Gisselfeld.

Det var en glæde at besøge Marias i hendes lysning i den smukke skov, her mærkede jeg hurtigt naturen og dens nærvær, en gave når man normalt render rundt alene i mængden, på asfalterede veje blandt huse og beton. Naturens nærvær og vores relation til verdenens og den elementer, er afsættet for denne samtale, en relation til noget større vi er indlejret i, noget større der bærer og omfavner os.

Ritualerne kan hjælpe os med at skabe kontakt til denne forbundethed, i ritualet giver vi slip på os selv og overgiver os til ritualet, vores individualitet stopper for en stund, pludselig er der skabt rum til at mærke naturen, kroppen, lydende, musikken, fællesskabet, YOU NAME IT.
Ritualet har, i en arkaisk forstand, været en måde at genføde ritualdeltagerne, ritualet simulerer i en miniatureform død og genfødselsprocessen. Individet smelter i ritualet sammen med noget større, og fremkommer på den anden side som et genfødt ‘nyt’ væsen, der sker en transfiguration af individet i dets ofring af individualitet i ritualet.

En masse store ord og forklaringer, men sandheden er, at vi kan få ritualerne, dialogen med naturen og shamanismen ind i vores moderne hverdagsliv, og det er det som Maria arbejder med.

Er du interesseret i Marias arbejde, hendes kurser eller et tættere samarbejde, så er der her nogle muligheder.

Hjemmeside, med information, kurser mv.: https://www.hyldemorshave.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/hyldemorshave

Har du lyst til at støtte Den Forbudte Skole, så hop ind på: https://www.patreon.com/Denforbudteskole , og smid et månedligt beløb som du kan undvære, så kvitterer jeg med lidt eksklusiv content.

Kan du lide det du hører på Den forbudte skole, så del endelig med dine venner, like vores instagram og smid en 5-stjerne rating på iTunes, tak!

Instagram : https://www.instagram.com/denforbudteskole/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/category/Podcast/Den-forbudte-skole-105915281248664/   

DISCLAIMER – VI ANBEFALER IKKE AT TAGE PSYKEDELISKE STOFFER. VI ØNSER AT DELE VIDEN og ERFARINGER MED HENBLIK PÅ RISIKOMINIMERING, FOR DEM DER ER BESLUTTEDE OM AT EKSPERIMENTERE MED PSYKEDELIKA.

Send in a voice message: https://anchor.fm/denforbudteskole/message

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.