#31 – Samtale med Anders Thingmand om kroppens psykologi 2. del

Den Forbudte Skole
#31 - Samtale med Anders Thingmand om kroppens psykologi 2. del
/

I dette afsnit fortsætter psykolog og filosof, Anders Thingmand og jeg vores samtale om kroppens psykologi. Har du ikke hørt 1. del, så hop et smut tilbage til #23. OBS. del 3 af kroppens psykologi fungerer godt som intro-afsnit,

I dette afsnit taler vi om resonans, vores relation til verden. Her dykker vi især ned i oplevelsen af vores hjerte, ikke det fysiske hjerte, men det hjerte vi føler og oplever med. Hvilken rolle spiller det i vores relationer til hinanden, naturen og universet?

Vi begynder en udforskning af hvad de indiske kropsforståelser som anvendes i yoga og meditation egentlig er. Dette gør vi bl.a. ved at tale om fænomener som stemninger, resonans og den musikalske dimension af vores erfaring af verden.  Undervejs taler vi om musikkens betydning for at skabe harmoni og balance i sjælen i antikkens filosofi, og om ideer som “sfærernes musik” i relation til lignende forståelser i de indiske traditioner, hvor kroppen også opfattes som en omverdensorienteret resonanskrop med særlige centre der kan åbnes og afbalanceres gennem mantras, meditation og musik. Mennesket (mirkokosmos) kan opnå harmoni med universet (makrokosmos).
Litteratur :

Marsilio Ficino “Kommentar til Platons Symposion, eller om eros” Kapitel 3 – om guden som centrum af 4 cirkelkredse; erkendelsen, sjælen, naturen og materien.

Shakespeare “Købmand fra Venedig” (5.1.60)

Platon “Timaios” (47a – d)

Anders har en YouTube kanal med nogle forelæsninger om filosofiske og psykologiske emner: https://www.youtube.com/user/Existphen

Er du intresseret i Anders’ terapeutiske arbejde, så hop ind på : https://andersthingmand.dk

Kan du lide det du hører på Den forbudte skole, så del endelig med dine venner, like vores instagram og smid en 5-stjerne rating på iTunes, tak!

Instagram : https://www.instagram.com/denforbudteskole/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/category/Podcast/Den-forbudte-skole-105915281248664/   

DISCLAIMER – VI ANBEFALER IKKE AT TAGE PSYKEDELISKE STOFFER. VI ØNSER AT DELE VIDEN og ERFARINGER MED HENBLIK PÅ RISIKOMINIMERING, FOR DEM DER ER BESLUTTEDE OM AT EKSPERIMENTERE MED PSYKEDELIKA.

Send in a voice message: https://anchor.fm/denforbudteskole/message

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.