#26 – Samtale med Lasse Bjerrekær om mindfulness, compassion og loving-kindness

Den Forbudte Skole
#26 - Samtale med Lasse Bjerrekær om mindfulness, compassion og loving-kindness
/

I dette afsnit af den forbudte skole taler jeg med Lasse Andreas Bjerrekær fra Dansk Center for Mindfulness.

I afsnittet dykker vi dybt ned i introspektive praksisser med oprindelse i buddhismen, der idag har fundet deres vej til forskningen. Vi taler om mindfulness, compassion og loving-kindness, hvordan hænger de sammen, og hvordan adskiller de sig fra hinanden? Bør vi tale om progression i de introspektive praksisser? Hvad bidrager disse prakisser med til vores liv?

Afsnittet er nørdet og vi graver dybt, på den måde er denne samtale til de fleste med interesse i disse praksisser. Samtalen indeholder noget der passer ind på hver vores vej, uanset hvor meget vi har praktiseret.
Lasse er lige nu igang, med at udarbejde undervisnings materiale om compassion, i “compassion series” som udkommer på Dansk Center for Mindfulness’ hjemmeside, føste del omhandler loving-kindness.

Lidt links til Dansk Center for Mindfulness:
– DANSK CENTER FOR MINDFULNESS: https://mindfulness.au.dk
– Gå til mindfulness online: https://mindfulness.au.dk/mindfulness-og-compassion/gratis-gaa-til-mindfulness-online/

Nørderi niveauet er lidt højt, derfor er der her nogle links til undervisere som Lasse nævner til den ekstra intresserede lytter:

Daniel Ingram:  https://www.integrateddaniel.info/
Shinzen Young: https://www.shinzen.org/,  https://www.youtube.com/user/expandcontract/videos
Jordan B. Peterson https://www.jordanbpeterson.com/
Om forskningen i det negative effekter af meditative prakssiser: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.cheetahhouse.org%2F%3Ffbclid%3DIwAR0sX34A_cEVWOFp2XMY83-NifDGIXIF6jhKsg5fEW25JjJSuzZUrEo6Eag&h=AT0ELNPkHm5DCj6_5smH1q2WIse1VPvO9gCd4Umtm9VMT6jJMx6lwZDcyyShaMyEezmaG-GLRblZ_d2ggdr2mzCmZlME8TD-ZFHZ7NlwcGl85nRvMlBwVaSxJABlz4hXn3KC1cdg

Kan du lide det du hører på Den forbudte skole, så del endelig med dine venner, like vores instagram og smid en 5-stjerne rating på iTunes, tak!

Instagram : https://www.instagram.com/denforbudteskole/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/category/Podcast/Den-forbudte-skole-105915281248664/   

DISCLAIMER – VI ANBEFALER IKKE AT TAGE PSYKEDELISKE STOFFER. VI ØNSER AT DELE VIDEN og ERFARINGER MED HENBLIK PÅ RISIKOMINIMERING, FOR DEM DER ER BESLUTTEDE OM AT EKSPERIMENTERE MED PSYKEDELIKA.

Send in a voice message: https://anchor.fm/denforbudteskole/message

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.