#15 – Samtale med Nanja Holland Hansen, compassion at træne sin kærlighed

Den Forbudte Skole
#15 - Samtale med Nanja Holland Hansen, compassion at træne sin kærlighed
/

I dette affsnit taler jeg med Nanja Holland Hansen. Nanja er Ph.d. studerende ved Århus universitet, nærmere Dansk Center for Mindfulness, hun er psykolog, forfatter af bogen Compassion og stifter af Dansk Center for Compassion.
Nanja stod i vinteren 2020 for et CCT-kursus (Compassion Cultivation Training), som jeg deltog i. Træning af compassion handler om at træne vores kærlighed, ikke på en blødsøden måde, men så vi kan blive compassion-krigere, mennesker der kan være med lidelsen i verden, uden at lukke hjertet.
CCT tager udgangspunkt i en del af Budhsimen kaldet metta, en praksis jeg har benyttet i nogle år, CCT funderer denne praksis i videnskabelig evidens. Træningen af vores kærlighed har en række effekter, på vores subjektive oplevelse af os selv og andre, vi kommer i kontakt med vores ømhed overfor os selv, dem vi har kær, dem vi ikke kender, dem vi har det svært med og alle bevidste væsener.

Tusind tak til Nanja for snakken.

Vil du vide mere om CCT, Compassion, Nanjas arbejde, Dansk Center for Mindfulness og deres kommende kurser mv., så er der lidt links her;

– DANSK CENTER FOR MINDFULNESS: https://mindfulness.au.dk
– 8-ugers CCT-kursus: https://mindfulness.au.dk/kurser-og-retreats/8-ugers-cct-kursus/ – (Der findes en lang række kurser på hjemmesiden)

– Gå til mindfulness online: https://mindfulness.au.dk/mindfulness-og-compassion/gratis-gaa-til-mindfulness-online/

– Dansk Center for Compassion: https://www.centerforcompassion.dk

Kan du lide det du hører på Den forbudte skole, så del endelig med dine venner, like vores instagram og smid en 5-stjerne rating på iTunes, tak!

Instagram : https://www.instagram.com/denforbudteskole/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/category/Podcast/Den-forbudte-skole-105915281248664/   

DISCLAIMER – VI ANBEFALER IKKE AT TAGE PSYKEDELISKE STOFFER. VI ØNSER AT DELE VIDEN og ERFARINGER MED HENBLIK PÅ RISIKOMINIMERING, FOR DEM DER ER BESLUTTEDE OM AT EKSPERIMENTERE MED PSYKEDELIKA. 

Send in a voice message: https://anchor.fm/denforbudteskole/message

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.